fbpx
İletişime Geç
info@istcode.com
Tel: 0 212 806 26 33
Tel: 0 850 933 39 88
Kahveye bekleriz
Adres: Nish İstanbul Residance, C Blok, D:153
Bahçelievler/Istanbul

2023 Grafik Tasarım Trendleri

Grafik tasarım, kartvizitlerden web sitelerine kadar gördüğünüz veya yaptığınız hemen hemen her şeyde vardır. Tasarım trendleri zaman içinde gelişmeye devam ediyor. Her yıl ortaya çıkan ya da etkisini sürdüren bazı trendlerde mevcut. Tasarım trendleride her yıl pazarlamada vs. olduğu gibi değişime uğruyor. Gelişen teknolojiden esinlenerek ya da yeni çıkan akımlardan etkilenerek, yıllık trendler oluşuyor. Grafik tasarım, birçok farklı sektörde uygulanabilen ve sürekli gelişen bir sanat biçimidir. Moda, iç tasarım ve sosyal medyadan pazarlama ve hatta müziğe kadar, grafik tasarım etrafımızdaki her görsel çalışmayı şekillendirir. Sektördeki trendler değiştikçe, grafik tasarımcıların kendilerini ifade edebilecekleri teknikler, stiller ve ortamlar da değişmektedir. Grafik tasarım pazarlamada da çok güçlü bir araçtır. Pazarlama çabalarınızı müşterilerinize karşı daha duygusal hale getirmenin ve başarıyı artırmanın bir yoludur. Bu nedenle grafik tasarımdaki her trendi takip etmek ve uygulamak pazarlama çabalarınızın gücünü artırmak için önemli bir konudur. Yılın henüz başındayken gelin birlikte öne çıkan 2023 grafik tasarım trendlerine bakalım.

2023 Grafik Tasarım Trendleri

  • Retro

2023 yılında grafik tasarımda nostaljik referansları daha çok göreceğiz. Dijitalleşen dünyanın yarattığı tasarımlarda gazete, dergi ve kitap gibi eski tarz medyaya atıf yapan tasarımlar hakim olacak. 70’lerin sanat akımından ilham alan canlı, cesur ve sade tasarımların geri dönüşüne tanık olacağız.

  • Karmaşık Tipografi

Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte grafik tasarımcılar benzersiz ve göz alıcı tasarımlar yaratmak için daha deneysel teknikler kullanmaya başlayacaklar. 2023 yılında grafik tasarım alanı deneyselliğe açık bir hal alacak. 2023 yılında yeni tipografiler standartların dışında, sembolik anlamlar taşıyan ve mesajı özelleştiren formlar yaratmayı hedefliyor. Son yıllarda dijital sanatçılar yeni tipografi denemeleri yapıyor. Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte grafik tasarımcılar benzersiz ve göz alıcı tasarımlar yaratmak için daha deneysel yaklaşıyor.

  • Serif Fontlar

Serif yazı tipleri, 15. yüzyıla kadar uzanan, var olan en eski yazı tiplerinden bazılarıdır. Serif yazı tipleri, basılı ve görsel iletişimin en eski biçimlerinden biridir. Bu fontlar, sans-serif yazı tipleri kadar popüler olmasa da, markanızı pazarlamak ve basılı materyallerde bilgi sunmak için hala yaygın olarak kullanılır. Serif yazı tipleri genellikle tasarımcılar tarafından profesyonellik ve resmiyet duygusu yaratmak için kullanılır.

İllüstrasyon ve 3D Tasarımlarda Yine Aktif Olacak

illustrasyon

  • İllüstrasyon

İllüstrasyon, bir hikayeyi anlatan bir çizimdir. Tasarımcıların tasarımlarında en çok kullandığı anlatma biçimlerinden biridir. İllüstrasyon çok güçlü bir iletişim aracıdır ve herkesin dikkatini çeker.

  • 3D

2023 yılında grafik tasarım alanı en yaratıcı alanlardan biri olacak. Web tasarımı, tipografi veya illüstrasyonun yanı sıra gerçekçi 3D görseller ve animasyonlar üzerinde 2D öğelerin kullanılması, tasarımcılar tarafından son derece yenilikçi grafiklerin ortaya çıkmasına yol açacak.

  • Gradyan

Degrade, Photoshop‘taki en çok yönlü tasarım araçlarından biridir. Diğer filtre ve efektlerden farklı olarak geniş bir kullanım alanına sahiptir. Tasarımın herhangi bir kısmına uygulanır. Ayrıca oluşturulması ya da ayarlanması son derece kolaydır. Uzun süredir popüler olmasına rağmen, tasarımcılar 2023 yılında daha deneysel uygulamalarla  gradyanlarla aradaki farkı kapatacak gibi görünüyor.

  • Minimalizm

Minimalizm, basitlik ve gereksiz unsurların yokluğu ile karakterize edilen bir stildir. Tasarım mesleğinde 1940’lardan beri kullanılmaktadır. Bu tarz uzun zamandır var olmakla birlikte, sadeliği ve etkinliği nedeniyle popülerlik kazanmaktadır. Minimalizm etkisi görsel sanatlarda uzun süredir popülerliğini koruyor. Tasarım alanındaki etkisi bu yıl ve gelecek yıllarda sürecek gibi duruyor.

 

Profesyonel içerikler ile işletmenize fayda sağlamak, iyi bir dijital ajans ile çalışmak veya Semantik SEO ile rakiplerinizin bir adım önüne çıkmak isterseniz, info@istcode.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.

 

 

istcode
istcode
https://www.istcode.com