fbpx
İletişime Geç
info@istcode.com
Tel: 0 212 806 26 33
Tel: 0 850 933 39 88
Kahveye bekleriz
Adres: Nish İstanbul Residance, C Blok, D:153
Bahçelievler/Istanbul

Yandex Kurumsal Mail Kapandı Mı?

Bugünlerde Yandex Kurumsal Mail altyapısını kullanan birçok kullanıcı, mail gönderememek ile ilgili yaşadığı problemler sonrası, yaşadığı sorunlara internette çözüm arıyor. Yandex, uzun zamandır devreye almak için üzerinde çalıştığı senaryoyu, sonunda yavaş yavaş devreye alıyor. Son düzenlemeler ile birlikte Yandex Kurumsalı kullanmak isterseniz, paketlerden satın alıp, ücretini ödemeniz gerekecek.

Kullanıma devam eden kullanıcılar, yönetim paneline girdiğinde aşağıdaki gibi bir uyarı ile karşılaşıyor.

Bu uyarı ile birlikte maillerinizi görüntüleyebiliyor fakat yeni mail gönderimi yapamıyorsunuz. Yandex kurumsal maili yeniden kullanıma açmak için tanımlı 3 paketten birini seçip, kredi kartınızı tanımlayıp, ödeme yapmanız gerekiyor.

Yandex bu kararıyla birlikte ücretsiz olarak mail fonksiyonunu kullanan kurumlar için oldukça sıkıntılı bir sürece sürüklemiş gibi gözüküyor. Özellikle sosyal medyada yaşanan kullanıcı tepkileri sonrası, bu kararın iyi mi yoksa kötü mü olacağını zaman gösterecek. Özellikle yükselen veri saklama maliyetleri göz önüne alındığında, Yandex’in bu hamlesini de anlamak mümkün kılıyor.

 

Yandex Kurumsal Mail Ücretleri

Uzun zamandır Yandex mail kullanıyor ya da bu hizmeti devam ettirmek istiyorsanız, tanımlı 3 paketten birini almak zorundasınız. Aksi taktirde mail hesaplarınızda, yeni mail gönderimi yapamayacak, sadece görüntüleme modunda kullanabiliyor olacaksınız.

Yandex kurumsal mail kullanmak için paket fiyatları ve özellikleri ise şu şekilde gözüküyor.

Temel

  • Her bir çalışan için Yandex Disk‘te 100 GB depolama alanı
  • Gönder’de 1 500 e-posta gönderimi
  • Zaman sınırı olmayan görüntülü toplantılar
  • Reklamsız

249 ₽

kullanıcı başına/aylık

Optimum

  • Her bir çalışan için Yandex Disk’te 1 TB depolama alanı
  • Gönder’de 50 000 e-posta gönderimi
  • Zaman sınırı olmayan yayınlar ve görüntülü toplantılar
  • Reklamsız
  • Çoklu oturum açma (SSO)
  • İş e-postaları için güvenl arşiv

469 ₽

kullanıcı başına/aylık

Gelişmiş

  • Her bir çalışan için Yandex Disk’te 3 TB depolama alanı
  • Gönder’de 100 000 e-posta gönderimi
  • Zaman sınırı olmayan yayınlar ve görüntülü toplantılar
  • Reklamsız
  • Çoklu oturum açma (SSO)
  • İş e-postaları için güvenl arşiv

1 399 ₽

kullanıcı başına/aylık

 

Yani güncel kurlar ile Yandex Temel paket kullanmak isteseniz, kullanıcı başına aylık yaklaşık 60 TL ödemeniz gerekiyor.

 

Yandex Kurumsal Mail Alternatifleri

Yandex’in ücretli olmaya karar vermesi sonrası, birçok kullanıcı alternatif olarak kullanılabilecek mail platformları üzerine araştırma yapmaya başladı. İşte Yandex Kurumsal Alternatifleri olarak kullanabileceğiniz ücretli/ücretsiz mail altyapısı sağlayıcıları listesi:

Google Workspace

Google Workspace, Google tarafından sunulan bir bulut tabanlı iş üretkenlik ve iletişim platformudur. Eski adıyla Google Apps for Work olarak bilinen hizmet, işletmelere e-posta, belge paylaşımı, takvim, çevrimiçi toplantılar, dosya depolama veya işbirliği gibi araçları tek bir entegre paket içinde sunar. Google Workspace, şirketlerin ekip üyeleri arasında etkili iletişim kurmalarını, işbirliği yapmalarını ve verimliliklerini artırmalarını sağlar.

Google Workspace fiyatları ise şu şekilde görünüyor.

Daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Office365

Office 365, Microsoft’un bulut tabanlı bir iş üretkenlik platformudur. İşletmelere, e-posta, belge paylaşımı, takvim, çevrimiçi toplantılar, dosya depolama ya da işbirliği gibi araçları tek bir entegre paket içinde sunar. Office 365, kullanıcılara ofis uygulamalarını (Word, Excel, PowerPoint, Outlook vb.) Bulut tabanlı olarak kullanma imkanı sağlar.

Güncel Office365 fiyatları şu şekildedir.

Daha fazla bilgi almak için Office365 web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Cpanel veya Plesk Panel

CPanel ve Plesk Panel, web hosting sağlayıcıları tarafından sunulan kontrol paneli araçlarıdır. Bu paneller, web sitesi yönetimi, e-posta hesapları, veritabanı yönetimi, dosya yönetimi veya diğer web hosting işlevlerini kolaylaştırmak için kullanılır.

Bu nedenle, CPanel ya da Plesk Panel kullanmak Google Workspace ile aynı değildir. Ancak, web hosting sağlayıcınızın panelini kullanarak e-posta hesapları oluşturabilir ya da yönetebilirsiniz.

Daha ekonomik bir çözüm olabilecek hosting kullanımı için farklı sağlayıcılar ile görüşebilir. Yeni hesap oluşturarak, mail süreçlerinizi aktarabilirsiniz.

 

 

Bu arada: En son teknoloji trendlerini, pratik ipuçlarını ve en iyi uygulamaları bulabileceğiniz kapsamlı bir kaynak sunuyoruz.  Istcode’u takip etmeyi, ara ara ziyaret etmeyi unutma!

istcode
istcode
https://www.istcode.com