fbpx
İletişime Geç
info@istcode.com
Tel: 0 212 806 26 33
Tel: 0 850 933 39 88
Kahveye bekleriz
Adres: Nish İstanbul Residance, C Blok, D:153
Bahçelievler/Istanbul

Sosyal Medya Trendleri

Sosyal medya hayatımıza girdiği günden beri değişime ve gelişime uğruyor. İlk zamanlarında sadece vakit geçirmek ve arkadaşlarımızla bağlantı kurmak için kullandığımız bu mecra şimdilerde büyük bir iş kolu haline geldi. Dünyanın her köşesinden milyonlarca insanı birbirine bağlamayı başaran sosyal medya trendleri günden güne büyüyerek dünyada gelişen olaylara yön verme gücüne sahiptir.

İş Hayatının Sosyal Medya Ağı

Bundan birkaç sene öncesine kadar sosyal medyanın bir sektör haline geleceği tahmin edilemezdi. Kurumlar zamanı yakalamak ve taze kalmak için sosyal medyayı aktif şekilde kullanmaya yöneldiler. Özellikle satışlarını ve bilinirliklerini arttırmak için sosyal medyanın gücünü kullanmaya başladılar. Kişiler bilmedikleri bir işletme hakkında bilgi almak için önce sosyal medyalarına bakmayı tercih ediyorlar. Bu sayede aktif, anlaşılır ve iyi yönetilen sosyal medyası olan bir işletme kişide güven duygusu oluşturuyor.

Ayrıca hayatımızda birkaç senedir olan Influencer Marketing de önemli bir sektör haline geldi. Markaların kısa sürede dikkatini çeken bu pazarlama biçimi geleneksel pazarlamadan daha etkili hale gelmeyi başardı. Sosyal medya sayesinde tanınmış ve takipçi kazanmış bu kişiler markalarla işbirlikleri gerçekleştirerek hedef kitlelerine ürün pazarlıyorlar. Takipçileri bu kişilerin deneyimlerine ve önerilerine güvendikleri için ürünü satın alıyorlar. Yenidünya düzeninde bu pazarlama biçiminin daha da gelişeceği hakkında şüphe yok.

Sosyal Medya Denince Akla Ne Gelir?

Sosyal medya sayesinde dilimize yerleşen onlarca kelime ve terim var. Selfie, trol, DM, fav ya da post ‘Akım’ bunlardan yalnızca bir tanesidir. Çoğu zaman bir akımın oluşması için uzun süreli düşünmek gerekiyor. Kendiliğinden popülerleşen ve insanlar tarafından benimsenen akımlar da yok değil. Akım oluşturmak önemlidir çünkü bir anda kullanıcıların kitlesini ve etkileşimini arttırır.

Sosyal Medya Akımı Nedir?

Sosyal medya kullanıcıları bir konu ya da durum hakkında fikir oluşturduktan sonra bu konuyla ilgili video çekerler ya da yazı paylaşırlar. Bunları elden ele yayarak diğer kişilerin de aynı konu hakkında içerik oluşturmasını sağlarlar. Böylece kısa zaman içerisinde bu içerikler popülerleşerek bir akım ortaya çıkmış olur.

En sık rastladığımız akımlardan biri ise ‘challenge’ yani ‘meydan okuma’ denilebilir. Kullanıcılar kendini zorlu durumların içerisinde video çekerek paylaşırlar. Videonun sonunda da bir arkadaşına meydan okuyup aynı zorlu durumda video çekmesi için davet ederler. Bu şekilde içerik kullanıcılar arasında yayılır ve popüler hale gelir. Büyük yankı uyandırmış akımlardan birkaç tane inceleyelim.

20 Yaş Akımı Sosyal Medya

Sosyal medyada 20’li yaşlarını geçen kişilerin gençlik fotoğraflarını yayınlamasıyla başlamıştır. Akıma ünlüler de dâhil olunca kısa zamanda popüler hale gelmiştir.

Mannequin Challenge

Bu akım ABD’de bir grup lise öğrencisi tarafından başlatıldı. Zamanın donması ve kişilerin hareketsiz kalması üzerine olan bu akım çok kısa sürede dünyada yayılmıştır. Sosyal medyanın yanı sıra futbolcular, ünlüler, dizi ve film sahnelerinde de kullanmıştır.

Tek Kelime Akımı

Twitter’da ortaya çıkan bu akım aslında, insanların mesleklerinin isimlerini söylemeden tek kelimeyle ne iş yaptığını anlattığı ve karşıdakinin anlamasını beklediği bir durum. Bu akım kısa zamanda ünlü ve ünsüz birçok kişi tarafından paylaşılmıştır.

Ice Bucket Challenge

Bu akımlar içinde en ünlüsü, en çok insan tarafından paylaşılanı ve belki de en zorlu olanıdır. Amiyotrofik lateral skleroz hastalığının farkındalığını artırmak için düzenlenmiştir. Bir kişinin kafasına bir kova buzlu su dökülmesini içeren bir aktivitedir. Bu akım sayesinde hastalar için bağış toplanmıştır.

Dijital gündemden, yeni gelişen teknolojilerden haber almak için Istcode Blog’u takip edebilir veya kreatif ve dijital tüm işleriniz için 360 derece dijital ajans hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

istcode
istcode
https://www.istcode.com