fbpx
İletişime Geç
info@istcode.com
Tel: 0 212 806 26 33
Tel: 0 850 933 39 88
Kahveye bekleriz
Adres: Nish İstanbul Residance, C Blok, D:153
Bahçelievler/Istanbul

2022 Dijital Pazarlama Yenilikleri

Yapay zekanın gücü ve önemi artacak

2022 yılında yapay zeka destekli influencer pazarlaması öne çıkacak. Son zamanlarda pazarlama kampanyaları arasında yükselen trendlerden biri Influencer Pazarlaması… Infuencer marketing 2020 ve 2021 yıllarında küresel olarak yüksek mali değerlere ulaştı. Influencerların 2022 yılında yapay zeka destekli yayın ve ölçümleme sistemleri ile daha az maliyetli olması beklenti içinde. Bu sayede daha çok sayıda kişiye ulaşması veya bu yolla pazarlamacılara yatırım geri dönüşleri konusunda daha verimli çözümler sunması beklentiler arasında.

Sanal etkinlikler devam ederken hibrit etkinliklere yönelim artmaya devam edecek

Pandemi ile birlikte dijitalleşen etkinlikler, Covid-19 etkilerinin azalması ve fiziksel etkinliklerin tekrar artmasıyla birlikte azaldı. Fiziksel ortamda bir araya gelinen etkinlikler her gün artmaya devam ediyor. Fakat daha çok hibrit etkinliklere eğilimlerde artış söz konusu olmaya başladı. Pazarlama aktörleri, etkinlik planlamaları yaparken sürükleyici bir deneyim yaratmak ve hedef kitleyi etkilemek için artırılmış gerçekllik ve sanal gerçeklik teknolojilerini barındıran etkinliklere önem verecek.

Veri güvenliği önemini korumaya devam edecek

Tüketiciler sürekli olarak her an her yerde birden fazla içeriğe maruz kalıyor. Gizlilik koruması ya da veri üzerine kontrol odaklı bir yaklaşım sergiliyor. 2022’de üçüncü taraf çerez korumaları aşamalı olarak kaldırmak olacak. Tüketicilerin Google’ın geliştirdiği uygulamaları kullanılabilmesiyle birlikte tüketicilerden izinli veriler toplanarak farklı CRM kampanyaları düzenlenebilecek.

Veri madenciliği ve veri işleme uygulamaları kullanımı artacak

Farklı yapı veya dinamiklere sahip mecralardan ya da dağınık yapılardaki hedef kitlelerden gelen sürekli veri akışı ve bu verilerin toplanması, sınıflandırılması, işlenmesi ve anlamlı çıktılar haline dönüştürülüp doğru pazarlama kampanyaları çevrilmesi bu yıl öne çıkacak olan dijital pazarlama trendleri arasında önemli bir yere sahip olacak. Pazarlamacılar, müşteri veri uygulamalarını kullanmalıdır. Bu yol ile daha güvenli bir altyapı oluşturarak veri madenciliği ile doğru hedefe yöneleceklerdir.

Sosyal ticaret, sosyal alışveriş ve sosyal medya platformları üzerinden doğrudan alışveriş artış gösterecek

Pandemi süreciyle birlikte genel tüketici eğilimi çevrimiçi alışverişe yöneldi. Sosyal medya platformları üzerinden doğrudan alışveriş yapmak her geçen gün daha çok yaygınlaşıyor. Birçok sosyal medya platformu, son zamanlarda alışveriş deneyimini kolaylaştırmak için yeni özellikler sundu. Bu yeni özelliklere örnek olarak Facebook, Facebook Pay veya Facebook Mağazaları seçeneği başlattı.

istcode
istcode
https://www.istcode.com