fbpx
İletişime Geç
info@istcode.com
Tel: 0 212 806 26 33
Tel: 0 850 933 39 88
Kahveye bekleriz
Adres: Nish İstanbul Residance, C Blok, D:153
Bahçelievler/Istanbul

2023 Dijital Pazarlama Trendleri

Dijitalleşen çağımızda dijitale geçen kuruluşlar yeni pazarlama arayışına girdi. Pazarlama stratejileri yıldan yıla değişkenlik gösteriyor. 2022 yılında ortaya çıkmış bir strateji, 2023 yılında kurumların satışlarına olumlu yansımalar yapmaz. Ya da 2000’lerin başında kullanılan bir pazarlama stratejisinin 2023 yılında yeniden trend olma ihtimali vardır. Bu durumda, kuruluşların sürekli kendini yenilemesi ve geliştirmesi gerekir. Zamanın kuşağını yakalamaları ve onların ilgilerini çekmeleri zorunluluktur. Bu yazımızda 2023 dijital pazarlama trendleri içinde, yükselişe geçen dijital platformlardan ve strateji örneklerinden bahsedelim.

Dijital Pazarlamada İçeriğinizle Ön Plana Çıkın

İşletmelerin büyük bir bölümü yalnızca son birkaç sene içerisinde dijital platformlarda yerlerini aldı. Satışlarını bu yönde geliştirmek ve ilerletmek istedikleri için bazı pazarlama stratejilerini uygulamaya başladılar. Sosyal medya ve web sitesine faydalı içerik üretmek bu stratejilerden biri. SEO ve SEM destekli, ilgi çekecek ve düzenli içerik üretmek sıralamalarda markayı en üst sıralara taşıyacak güce sahiptir. Sosyal medya platformları üzerinden mevcut ve potansiyel hedef kitleye ulaşabilmek de oldukça kolay.

Pazarlamada Mobil Desteğine İhtiyacınız Var

Bulunduğumuz yılda herkesin akıllı cep telefonlarına sahip olduğunu ve artık eskisi kadar televizyon seyreden kişi olmadığını düşünürsek, markaların mobil destekli pazarlamaya ihtiyacının olduğunu söyleyebiliriz. Alışveriş yapmak için akıllı cep telefonlarını kullanıyor, sosyal medya uygulamalarına ve internete yine akıllı cep telefonlarından erişiyoruz. Durum böyle olunca e-ticaret siteleri ve benzeri kurumlar için mobil destekli pazarlama stratejileri geliştirmek kaçınılmaz oldu. Markaların kendi app’lerini oluşturmaları, mailing hazırlamaları ve sms mesajlarıyla tüketicilerine ulaşmaları bunlara örnektir.

Birbirini tekrar eden ve sürekliliğe girmiş pazarlama stratejileri verimsizdir. Özgün ve yenilikçi pazarlama stratejileri müşterinin marka bünyesinde kalmasını sağlar. Marka sadakatlerini beslemek isteyen işletmelerin müşteri deneyimlerini göz ardı etmemesi gerekir. Müşterilerinden, kendilerine yönelik yapılmış olumlu ya da olumsuz geri dönüşleri ciddiye alıp bunu pazarlama stratejilerine uyarlamaları doğru atılmış bir adım olur.

2023’ün Dijital Pazarlama Trendleri

2023’te pazarlama dünyasını şekillendirecek stratejiler kendini göstermeye başladı. Özellikle küçük işletmelerin kendini geliştirmesine ve büyük markalardan biri olmasına olanak sağlayabilecek dijital satış evreni inşa ediliyor. Bu platform, işletmelere istedikleri şekle sokabilecekleri bir dünya vadediyor. Ayrıca hedef kitlelerine kolay yoldan düşük maliyetle ulaşabilmelerini sağlıyor. Yapay zeka, NFT, Metaverse ve NFT Pazarlama gibi kavramların pazarlama dünyasına nasıl etki edeceğine değinelim.

– Yapay zeka reklamcılığı 2023’te zirve noktasına ulaşacak denilebilir. Tüketicinin tepkisini hızlı ölçmesi ve olaylara anında müdahale edecek bir sisteme sahip olması vs.

– Metaverse evreninde reklam yayınları hız kazanacak. Etkileşime açık olan reklamlar, doğru hedef kitleye ulaşabileceği için istenileni de vermiş olacak.

– Karma gerçeklik, sanal gerçekliğin üstündedir diyebiliriz. Sanal dünyanın avantajlarını gerçek dünyayla eş zamanlı hale getirecek diyebiliriz.

– Programatik reklamcılık kavramını açıklamak gerekirse, aynı web sitesine ya da sosyal medya sayfasına bakan iki ayrı kişi farklı reklamlarla karşılaşır. Hedef kitlenin sosyal statüsüne veya ilgi alanlarına göre ayrışmış içeriklerle karşılaşması, reklamın verimliliğini artıracaktır. Yani sistem, kullanıcıların davranışlarına göre hareket eder. Bu dijital pazarlama trendi sayesinde hedef kitleye nokta atışı atılmış olacak.

– Son olarak NFT Pazarlama, sanal nesneler evreninde reklam yapmak olarak adlandırılabilir. Markaların Z kuşağını yakalama çabasıyla gelişmiştir. Koleksiyon haline gelmeye değer olan parçaların sanal gerçekliklerini tüketicilere pazarlaması yoluyla ilerler.

Dijital gündemden, yeni gelişen teknolojilerden haber almak için Istcode Blog’u takip edebilir veya kreatif ve dijital tüm işleriniz için 360 derece dijital ajans hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

istcode
istcode
https://www.istcode.com