fbpx
İletişime Geç
info@istcode.com
Tel: 0 212 806 26 33
Tel: 0 850 933 39 88
Kahveye bekleriz
Adres: Nish İstanbul Residance, C Blok, D:153
Bahçelievler/Istanbul

2023 Mobil Pazarlama Stratejileri

Mobil pazarlama, geleceğin pazarlama yöntemi olarak oldukça iş fırsatının olduğu bir alan. Özellikle akıllı telefon teknolojisinin gelişmesiyle birlikte mobil cihazların kullanımında yaşanan büyük artış, mobil pazarlama sektöründe de hissedilmeye başlandı. Başka bir deyişle, bugün her zamankinden daha fazla insan akıllı telefon sahibi ve bu eğilim giderek artıyor. Haliyle mobil pazarlama, yazılım şirketleri ve uygulama geliştiriciler için en önemli sektörlerden biri haline geldi. Neredeyse tüm şirketler ürünlerini Apple Store veya Google Play gibi uygulama mağazalarında mobil uygulamalar aracılığıyla dağıtıyor.

 

Mobil Pazarlama Stratejisi Nasıl Oluşturulur

Mobil kullanımın artmasıyla birlikte geleneksel pazarlama kanalları yerini yeni yöntemlere bırakıyor. Günümüzde pek çok şirket, yeni müşteriler kazanmak ve mevcut müşterilerini de bünyesine eklemek için bir mobil pazarlama stratejisine ihtiyaç duyduklarını fark etmeye başladı. Şirketinizin işinizi geliştirmek ve çok sayıda potansiyel müşteri oluşturmak için kullanabileceği birçok mobil pazarlama stratejisi vardır. Bu yöntemlerden birini ya da birkaç tanesini kullanırsanız müşterilerinize nerede olurlarsa olsunlar ulaşabilirsiniz. Elbette teknikleri seçerken hedef kitlenizi iyi analiz etmeniz ve bütçenizi göz önünde bulundurmanız önemli. Şimdi en çok tercih edilen mobil pazarlama stratejilerinden bahsedelim;

 

Hedefinizi Belirleyin

Mobil pazarlama sürecinde başarılı olmanın en etkili yolu, başarının sizin için ne anlama geldiğine karar vermek, amaç ve hedefler belirlemek ve hedeflerinize ulaşmak için çaba göstermektir. Bunun için mobil pazarlamanın hedeflerini ve küçük işletmelerde mobil pazarlamanın nasıl işlediğini net bir şekilde anlamanız gerekir.

 

Hedef Kitlenizi Doğru Oluşturun

Mobil pazarlamanın ilk adımı hedef kitlenizi net bir şekilde tanımlamaktır. Reklamcılığı veya pazarlamayı kullanarak hedeflerinize ulaşmak istiyorsanız hedefe yönelik mesajlar vermelisiniz.

 

Mobil Uyumlu Web Sitesi Oluşturun

Masaüstü kullanıcılarla karşılaştırıldığında, mobil kullanıcılar web sitenizin görünümüne daha fazla dikkat eder, kısa bir çevrimiçi süreye sahiptir ve satın alma sürecinde kolayca kaybolma eğilimindedir. Tüm bu alışkanlıklar arama sonuçlarını etkileyecek, böylece mobil optimizasyon sizin için çok önemli hale gelecektir.

Mobil Uygulama Oluşturun

Şirketler kendilerine ait mobil uygulama programı oluşturdukları takdirde, kullanıcılarının dikkatini çekmeye odaklanırlar. Hedef kitlesine ulaşmak için bir telefon kadar uzağında olmak şirketler için faydalı bir stratejidir.

 

Sonuç Değerlendirmesi

Son aşama olarak hayata geçirdiğiniz stratejilerin ne tür sonuçlar verdiğini analiz etmeniz gerekmektedir. Bunun için Google Analytics gibi yazılımları tercih edebilirsiniz.

 

En Çok Tercih Edilen Mobil Pazarlama Araçları

Kısa Mesaj (SMS)

Günümüz mobil cihazlarının ortalama bir kullanıcısının telefonunda birden fazla uygulama olmasına rağmen, biri her zaman diğerlerinden daha çok tercih edilmektedir. Kısa mesaj ya da metin mesajlaşma, cep telefonlarının var olduğu günlerden beri kullanılmaktadır ve zaman içinde müşterilerinizle etkileşim kurmanın en etkili yolu olduğunu kanıtlamıştır. Şirketler müşterilerine indirim, kampanya, etkinlik vb. gibi konularda bilgi vermek için bu yöntemi oldukça sık kullanırlar.

 

Mobil Uygulama

Mobil uygulamalar müşterileri dijital dünyadaki markalara, ürünlere ve hizmetlere bağlar. Bu, akıllı telefonlar, tabletler, dizüstü bilgisayarlar ve internet ağına bağlı diğer cihazlar kullanılarak yapılabilir. Mobil uygulama pazarlaması sayesinde müşterileriniz arasında sadakat yaratabilirsiniz. Çünkü müşterileriniz yalnızca mobil cihazları üzerinden sunulan teklifleri alırlar.

 

Lokasyon Bazlı Mobil Uygulama

Konum tabanlı hizmetler en yaygın kullanılan mobil pazarlama araçları arasında yer alıyor. Mobil uygulamalar kullanıcıların konumunu kaydettiğinden, reklamlar mobil kullanıcıların yakınındaki mağazalardan veya işletmelerden gönderilir. Bu teknoloji sayesinde pazarlamacılar reklamlarının alaka düzeyini iyileştirir ve izleyici sayısını artırır.

OR Kod

QR kod yönteminde tüketicilere kod okutulduktan sonra bir web sitesi ya da uygulama sunulur. Online ve offline olarak kullanılabilen yeni nesil bir mobil pazarlama aracıdır.

 

Arama Motoru Reklamları

Mobil cihazlarınızdan Google gibi arama motorlarında arama deneyimleriniz olmuştur. Google’ın size ilgili reklamları ilk sıralarda sunduğunu görmüşsünüzdür. Aklınıza ilk gelen şey, ürün veya hizmetlerinizin potansiyel yeni müşterilere daha kolay ulaşabileceğidir. Google, Yahoo ve Bing’de bir arama yaptığınızda arama motoru reklamları görünür. Yayıncılara göre, arama sonuçlarını iyileştirmeye yardımcı olurlar.  Google reklamları, internet teknolojisi setini (AdSense) kullanarak gelir üretir. Google, bir reklam metnine tıklayabileceğiniz yardımcı bağlantılar ekler. Bu bağlantılar tıklandığınızda, size yalnızca ilgili içeriği gösterir.

 

Profesyonel içerikler ile işletmenize fayda sağlamak, iyi bir dijital ajans ile çalışmak veya Semantik SEO ile rakiplerinizin bir adım önüne çıkmak isterseniz, info@istcode.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.

istcode
istcode
https://www.istcode.com