fbpx
İletişime Geç
info@istcode.com
Tel: 0 212 806 26 33
Tel: 0 850 933 39 88
Kahveye bekleriz
Adres: Nish İstanbul Residance, C Blok, D:153
Bahçelievler/Istanbul

2022 Sosyal Medya Trendleri

Dünya yerinde durmuyor, her gün bir farklılık her gün yeni bir teknoloji ile uyanmak çok mümkün. Değişimin içinde yön almaksa zor ama bir o kadar keyifli. Artık kimliğimiz haline gelen sosyal medya platformlarında da dönüşüm ve yenilik asla bitmiyor.

Her yıl değişen sosyal medya trendleri, dijital pazarlama stratejilerini de etkiliyor. Böylece güncel trendleri yakalamak ve takip etmek dijital işletmeler için bir kriter haline geliyor. Markanızı, bu yeni gelişen stratejilere göre şekillendirirseniz işletmenize oldukça fayda sağlayabilirsiniz.

Her gün gelişen 2022 sosyal medya trendlerinde öne çıkan maddeleri, markanıza katkı sağlayacak şekilde gelin inceleyelim.

“Hikaye” İle Etkileşimi Canlı Tutun

Kullanıcıların sosyal medya hesaplarında sizi en sık görebileceği yer hikayeler kısmı. 2022 yılında da hikayeler, pazarlamanın önemli bir parçası olarak görülüyor. Kullanıcı etkileşimi ve geri dönüşü için oldukça hızlı ve avantajlı bir yol. Sosyal medya hesaplarınızın hikaye kısmında bol bol anket, soru cevap, test vb. etkinlikler kullanarak kullanıcıyı aktif tutabilirsiniz.

Podcastler Popülerliğini Arttırıyor

Podcastler de bu yılın sosyal medya trendleri arasında. Çağımızda insanlar uzun uzun yazılar okumak yerine, dinlemeyi ya da izlemeyi tercih ediyor. Çeşitli platformlarda etkinliğini arttıran ve daha fazla insana ulaşan Podcastler, sosyal medyanın yeni dinamiklerinden diyebiliriz. Podcast, birçok kullanıcıya aynı anda ulaşan hem eğlendiren hem de insanlara katkı sağlıyor. Podcastler reklam alanında etkilerini daha da artıracak ve önemini koruyacak gibi..

Yeni Çıkan Sosyal Medya Platformlarına Şans Verin

Sosyal medya platformlarında dinamik çok hızlı değişiyor. Hep aynı içerikler ile karşılaşan kullanıcılar yeni ve eğlenceli platformların yolunu tutuyor. Çok hızlı değişen ve bir anda popülerlik sağlayan uygulamalar, pazarlamanın da yeni adresi olabiliyor. Bundan dolayı yeni çıkan, kullanıcıların yönünü kendine çeken sosyal medya platformları, 2022 yılında önemli bir yere sahip.

Örneğin, 2021 yılında dünya genelinde ciddi bir kullanıcı sayısına ulaşan ve 2022 yılının sosyal medya trendlerinde yer alan TikTok, dijital pazarlamada bir araç haline geldi.

Sosyal Medya Reklamları Önemini Koruyor

Geniş kitlelere ulaşan ve alternatif reklam kurgularına göre maliyeti düşük olan sosyal medya reklamları, bu yıl da önemini koruyor. Reklam faaliyetleri markalar için önemli bir araç. Organik olarak erişim veya etkileşim oranlarını artırmak isteyen işletmeler; 2022 yılında da trendler arasına giren, sosyal medya reklamlarını takip etmeli.

Influencer Pazarlama 2022 Trendleri Arasında Yerini Koruyor

Sosyal medya fenomenleri Son birkaç yıldır markalar için önemli bir pazarlama aracı haline geldi. İnsanlara ve satışa olan etkileri ile “Influencer” olarak anılmaya başladılar. Küçüğünden büyüğüne tüm markalar için etkili ortaklıklar sağlayan Influencer’lar, dijital pazarlamanın mihenk taşlarından biri. Influencerlar mikro, makro ya da nano olarak kategorileşiyor. Influencer pazarlama, etkisini birkaç yıl daha sürdürecek gibi duruyor.

Reels ve Video İçerikler İle Kullanıcıyı Çekin

Uzun olmayan, mesajı net veren etkili bir video, kullanıcıyı etkilemek için doğru bir yol. Hazırlayacağınız videonun yaratıcı, özgün ve eğlenceli olması ise çok önemli. Video için seçeceğiniz kapak fotoğrafıda önemlidir. Görsel sosyal medya kullanıcılarının videoyu tıklaması ve izlemesi için doğru ve etkili olmalı. İlk izlenim her konuda olduğu gibi bu konuda da önemli.

Hızla artan ve her yıl değişikliğe uğrayan sosyal medya trendlerinde, markanıza değer katmak veya etkileşim oranlarınızı doğru yönetim ile arttırmak için; tüketici deneyimleri geliştiren 360 derece ajans hizmeti sunan Istcode Dijital Ajans ile dijital olarak planlayabilirsiniz.

istcode
istcode
https://www.istcode.com